De waarheid over lockpicking en criminaliteit.

Sommigen schrikken als ze horen dat iemand aan lockpicking doet. Ze kijken diegene dan meteen met andere ogen aan. Tenzij het een slotenmaker is, want die zou moeten weten hoe hij een deur zonder sleutel open moet krijgen. Iemand anders die er niet voor zijn legale werk mee bezig is? Die zal vast met louche zaken bezig zijn.

De harde waarheid

De waarheid is echter dat als iemand wilt inbreken in je huis ze wel andere snellere manieren hebben om dat te doen dan met lock pick tools aan de slag te gaan bij je deur. Ze willen dan zo snel mogelijk naar binnen en ook weer naar buiten met je waardevolle spullen zonder op te vallen. En het zal je buren vast wel opvallen als iemand 5 minuten aan je deur zit te rommelen als jij niet thuis bent. De uitzonderingen daar gelaten.

Impulsief vs. geduldig

Veel criminelen zijn impulsief. Ze plannen een inbraak niet ver van tevoren, tenzij het natuurlijk in museum of iets dergelijks is how to lose fat fast. Lock picking is iets wat bedoeld is voor mensen met veel geduld die niet al te impulsief zijn. Hierdoor is het niet weggelegd voor de gebruikelijke inbrekers die bij ons alledaagse mensen inbreekt.

Een inbreker zal altijd het makkelijkste huis kiezen om in te breken. Het huis waar hij het snelste in en uit kan. Of je waardevolle spullen in je huis hebt staan? Daar hoeft hij zich geen zorgen over te maken dat heeft hij via Facebook of Instagram wel uitgezocht. Zo weet hij ook precies wanneer er niemand bij jou thuis is. Dus zorg er vooral voor dat je een beter beveiligingssysteem, deurbeslag en sloten hebt dan de buren als je niet durft te vertrouwen op sociale controle.

Conclusie

Lock picking is dus geen louche bezigheid. Het is bijna net als het oplossen van een puzzel waarbij je jezelf mentaal uitdaagt. Je kan het bijna zien als een spelletje schaak.

Of we de massa ervan zouden kunnen overtuigen dat lock picking een onschuldige hobby is? Dat is nog maar de vraag.

Bron Eyepopper.nl