Vier toffe apps voor de iPhone

Je telefoon valt of staat met de juiste apps. Natuurlijk zijn apps als Whatsapp, Facebook of Nu.nl de apps die je het meeste zult gebruiken. Die zullen we dan ook niet bespreken. Nee, we hebben het liever over verrassende of simpelweg toffe en bruikbare apps die beschikbaar zijn in de store. In de volgende lijst vind je een opsomming van vier applicaties die volgens ons jouw aandacht verdienen. Let op: ze zijn willekeurig gerangschikt.

1) Shazam

Één van die toffe apps is Shazam. De situatie is je vast wel bekend. Je zit in de auto en hoort een leuk liedje op de radio. Helaas maakt de radio-dj niet altijd bekend van wie het nummer is en hoe het heet. Shazam helpt je om dat uit te zoeken. Het werkt simpel: als je een liedje hoort, open je de Shazam-app. Vervolgens klik je op de grote knop op de startpagina et voilà, de app zal je de titel, het nummer en soms een kleine sample voorschotelen. Weet je toch weer hoe dat hele foute nummer heet!

2) Brightkite

Met Brightkite kun je nieuwe mensen ontmoeten op basis van je locatie. Lijkt een beetje op Tinder zou je denken, en misschien is dat ook wel zo. De applicatie heeft echter niet als doel om romantische avonturen tot stand te brengen. Deze app is puur bedoeld om mensen te vinden die dichtbij zijn. Je kunt dan vervolgens chatten met hen en misschien zelfs een afspraak maken om ze in reallife te ontmoeten.

3) IMDb Movies & TV

Een wat ervarener internetgebruiker heeft vast wel eens van IMDb gehoord. Dit is de ideale website als je informatie wilt opzoeken over films, series of acteurs en actrices. Als je een echte filmfanaat bent, dan mag deze applicatie niet op je telefoon ontbreken. Het is ontzettend handig als je in een verhitte discussie zit met je vrienden over een bepaalde acteur in een bepaalde film. Met de IMDb-app zoek je dat soort informatie gewoon op.

4) Horizon

Deze app is speciaal voor degenen die een hekel hebben aan verticaal geschoten filmpjes. Zoals je misschien weet, komen dit soort filmpjes er niet goed vanaf als je ze bekijkt op een groter scherm, zoals je televisie of laptop. Dat dachten de makers van Horizon ook. Door gebruik te maken van de gyroscoop van de iPhone schiet je altijd filmpjes in landschapsmodus, ook als je jouw telefoon verticaal houdt. Door een edit-functie en de mogelijkheid tot het delen van je filmpjes is deze app absoluut een topper.